Een dagje Amsterdam: ontbijten op de boot en een bezoek aan het Rijksmuseum

Een dagje Amsterdam

Een dagje Amsterdam en dan genieten van de grachten.
Wat erg leuk was is de ontbijt tour die ik laatst gedaan heb in Amsterdam. Al zittend op de boot heb ik genoten van een heerlijk ontbijt, varend door de Amsterdamse grachten. De route bracht ons langs de Westerkerk, het Anne Frank Huis, Centraal Station, het Scheepvaart Museum en nog veel meer. Het leuke is dat de rondvaart in de ochtend is zodat je in alle rust kunt genieten hoe de stad tot leven komt. De schipper en de hostess verzorgde ons van heerlijke croissants en verse jus. De rondvaart werd verzorg door Mana Boat Tours.

Mana Boat ToursWij hebben ervoor gekozen om afgezet te worden bij het Rijksmuseum na de rondvaart, waar wij uiteraard het museum bezocht hebben en genoten hebben van de prachtige kunst die dit museum te bieden heeft. Als je in het Rijksmuseum bent vergeet dan niet om rustig de tijd te nemen voor de "Nachtwacht" van Rembrandt van Rijn.

Na het uitgebreide bezoek aan het museum hebben wij heerlijk geluncht bij de Uptown Meat Club. Die bekend staan om de geweldige stukken vlees die ze serveren.

Volledige verzadigd van een dag met veel impressies zijn wel lekker terug gaan wandelen richting Centraal Station. De wandeling terug door het Vondelpark, langs het Leidseplein en het Spui en de diverse grachten kwamen wij weer uit waar wij in de ochtend begonnen zijn. Al deze tips hebben wij opgedaan op een blog die geschreven is door Eve, haar blog Amsterdam By Eve, geeft een overzicht van een heleboel leuke activiteiten in Amsterdam.

Reizen
Stad
Activiteit
Museum
Rijksmuseum
Varen

De verschillende categorieën