Een bezoek aan de Amsterdam Swing

Amsterdam Swing

De Amsterdam Swing is hele gave attractie in Amsterdam! In de oude Shell toren is een uitzichtpunt gemaakt op de 21e etage die je een geweldig uitzicht geeft over de hele stad. Op de hoogste etage hebben ze ook een schommel gemaakt die je over het gebouw heen laat slingeren, de Amsterdam Swing.

De hoogte van het uitzichtpunt is 100 meter boven de grond. In korte tijd is de Amsterdam Swing dan ook erg populair geworden daarom is het aan te raden van te voren je kaartjes te kopen. Je kunt een kaartje kopen om alleen naar het uitzicht punt te gaan (Amsterdam Lookout) of een combinatie ticket voor de Lookout en de Swing. Naast dat de schommel erg uniek is, is die ook nog eens uniek omdat het de hoogste schommel van Europa is.

 

De schommel heet “over the edge” in de volksmond ook wel de “Amsterdam Swing”. Als je op de schommel zit wordt je automatisch over het gebouw heen geslingerd en dit geeft een extreem vrij gevoel zo hoog boven de grond.

 

Als je in Amsterdam bent is dit een attractie die zeker op je bucket list moet staan, wat een geweldige ervaring.

 

Het is natuurlijk aan te raden om de swing te bezoeken als het een heldere dag is daarnaast is het ook geweldig om vanaf die plek een zonsondergang te ervaren.

Hoe kom ik bij de Amsterdam Swing?

Vanaf Centraal Station kun je eenvoudig de gratis pond nemen naar Amsterdam-Noord. De pond duurt enkele minuten en vaart je zo over het IJ naar de andere kant, vanaf het eindpunt kun je eenvoudig lopen naar de Adam Toren, let er op als je op de pond staat zie je de Amsterdam Swing al over het gebouw heen slingeren.

Kan ik ook iets eten inde Amsterdam Swing?

Er zijn meerdere restaurants in de toren, wij vonden M’adam het leukst, een gezellig restaurant met een geweldig uitzicht en naarmate de avond vorderde ging de muziek wat harden en verdwenen er steeds meer tafels waardoor er uiteindelijk een leuke dansavond ontstond.

Bekijk ook de website in het Nederlands, Amsterdam Swing.

Reizen
Stad
Activiteit
Amsterdam Swing

De verschillende categorieën