Over de Crypto Currency            

Geschiedenis van Crypto Currency

In het begin van de jaren 90 waren er nog steeds een heleboel mensen die problemen hadden met het internet, ze snapte er niks van.

Uiteraard zijn er altijd mensen die voorlopen en die lopen op de financiële ontwikkeling op online gebied, zij hadden het idee dat de verschillende landen te veel controle en macht aan het waren vergaren op financieel gebied. Ze hebben het internet gebruikt om digitaal geld te ontwikkelen.

Er zijn meerdere start ups geweest die het niet allemaal hebben gehaald, tegenwoordig kennen we verschillende crypto currencies zoals;

- Bitcoin
- Ethereum
- Ripple
en nog velen meer.

Betalen met Bitcoin?

De bitcoin is een internet betaalmiddel waar je anoniemetransacties mee kunt doen.

Betalingen met deze munt zijn relatief goedkoop omdat zeniet behoren tot een bepaald land dus je hoeft ook geen rekening te houden met verschillendewisselkoersen. Er zijn ook een behoorlijk wat mensen die de Bitcoin kopen als investeringin de hoop dat die uiteindelijk in waarde stijgt.

 

De Bitcoins worden opgeslagen in een zogenoemde Wallet(portemonnee). De transacties die worden gedaan worden wel opgeslagen in eenlogboek maar de namen van de kopers en/of verkopers worden nooit bekend gemaakt,het enige waar je achter kan komen is het zogenoemde wallet nummer maar hierbijben je niet te traceren. Het gevaar van bitcoin is dan ook dat je er gevaarlijke/ illegale transacties mee kunt maken en je dan dus niet traceerbaar bent. Ditis ook iets wat de overheid zorgen baart.

Financieel
Geld
Banken
Crypto

De verschillende categorieën