De beste planten voor in huis               

Een overzichtje van de beste planten voor in huis.

Woonkamers zijn bedoeld als een plek om uw batterij op te laden, en planten kunnen dit positief beïnvloeden. Of je woonkamer nu heel veel natuurlijk licht heeft of het meer moet hebben van lampen kun je uiteraard verschillende kamerplanten in je huiskamer zetten. Hier wat meer informatie over leuke opties.


Er is een reden waarom vetplanten een van de meest gewilde planten voor in huis zijn. Door de structuur van de planten hebben ze weinig verzorging nodig, wat er op neer komt dat je ze bijna geen water hoeft te geven.

Als kamerplant groeit de plant met minimale zorg uit verschillende potten of in een hangpot. Vetplanten zijn niet kieskeurig over water, licht of temperatuur.


Wat ook onderhoudsarme plant is de aloë vera-plant. Uit deze plant komt sap en dat sap kun je gebruiken voor de verlichting van kleine snijwonden en brandwonden. Deze planten zijn ook makkelijk te  vermenigvuldigen door ze te verpotten in meerdere potten. door de pups te verpotten. Wat een handige tip is om de aarde rond de stengel te verhogen waardoor de stengel ondersteunt wordt.

Verzorging van je vetplanten?

Het is belangrijk om een vetplant niet te veel water te geven. Als je teveel water geeft heeft dit een averechts effect en kun je een mooie groei van de plant wel vergeten en daarnaast kan het ook zijn dat je plant daardoor sterft.

Voordat je de vetplant water geeft is het belangrijk dat je er eerst voor zorgt dat de aarde goed droog is, daarnaast kun je ook herkennen dat die weer water nodig heeft als de bladeren een beetje aan het verouderen zijn.

Een goede tip is ook om het omhulsel waar de plant zich in heeft gesetteld in een bakje water te zetten totdat het duidelijk is dat de aarde het vocht goed heeft opgenomen. Als je bovenstaande stappen hebt gevolgd kunnen je vetplantjes weer een behoorlijke tijd zonder water.

Planten
Huis & tuin
Vetplanten

De verschillende categorieën