Over Vastgoedbeheer

Hoe werkt het beheer van vastgoed?
 

Verschillende vastgoed eigenaren zien het beheer van hun panden als een zakelijke dienst, maar vastgoedbeheer is op verschillende vlakken interessant.

U kunt bedenken dat wanneer u in het bezit bent van een woning of meerdere panden en niet in Nederland verblijft het aan te raden is dat u gebruik maakt van een beheerder, de beheerder is eigenlijk het aanspreekpunt en uw visitekaartje voor de eventuele huidige huurders die verblijven in uw pand.

Vaak rekent de beheerder hier een percentage voor van de maandhuur in ruilvoor haar/zijn service.

Waar begin je met vastgoedbeheer?

Er vanuit gaande dat je zelf niet het beheer van het vastgoed wilt doen kun je het beste opzoek gaan naar de juiste partner voor jouw vastgoedbeheer. Het beheer wordt vaak opgedeeld in verschillende facetten, je kunt denken aan het financiële gedeelte, technische gedeelte en het commerciële beheer. Samengevat kun je zeggen dat het, volgende inhoud:

- Financieel: er wordt nauwlettend in de gaten gehouden of de huur van uw pand op tijd wordt betaald en overzichten van de financiële situatie kunt u ook verwachten.

- Technisch: het onderhoud wordt voor uw verzorgt en eventuele reparaties worden ingepland met de juiste vakmannen – uiteraard in overleg met u.

- Commercieel: het gedeelte dat te maken heeft met de verhuur en de daarbij horende contracten worden geregeld e nu hoeft hier niet meer naar om te kijken.

Eigenlijk wordt u dus in de zorgen ontnomen en dat geeft een heerlijk gevoel wetende dat u elke maand uw rendement ontvangt. Vastgoedbeheer heeft ook als voordeel dat wanneer het wordt uitbesteed dit kan leiden tot een behoorlijk belastingvoordeel. Dit komt met name in de verschillende manieren van beleggen, bijvoorbeeld in box 1 of box 3.

Enkele andere voorbeelden waarom het uitbesteden van vastgoedbeheer interessant kan zijn is;

- Belasting besparen

- Geen accurate kennis m.b.t. het beheer en verhuur van vastgoed

- Het bespaart tijd waardoor u kunt focussen op huidige business

- Als u niet in de buurt bent of lekker aan het genieten bent op.
  vakantie is er altijd een aanspreekpunt.

- U houdt zich bezig met andere zaken dan vastgoed

- Het ultieme rendement behalen met uw investering

Voor een goede vastgoebeheerder in Amsterdam kijkt u dan op: Vastgoedbeheer Amsterdam

Financieel
Vastgoed
Beheer

De verschillende categorieën