Een weekendje naar Noord Nederland       

Een dagje naar Noord Nederland

Leeuwarden is een oude stad in Nederland, het is gelegen in Friesland. De stad is herkenbaar aan de grote toren op de foto, deze zie je al van ver als je naar Leeuwarden toe rijd of aankomt met de trein. Dit is de grootste stad van de provincie Friesland. Friesland is verbonden met Noord-Holland d.m.v. de afsluitdijk en een van de aangrenzende provincies is Groningen.

Als je in Friesland bent is het ook erg leuk om de stad Heerenveen te bezoeken hier vind je het Abe Lenstra Stadion, deze stad is ook bekend door het schaatsen waar grootheden in de schaatswereld zijn groot gebracht.


Wat helaas sporadisch voorkomt is de elfstedentocht die op het ijs wordt afgelegd, een schaats evenement die dwars door Friesland heent gaat, en 11 steden aandoet.

Over Friesland?

Friesland staat in contact met elkaar door middel van de vele grachten, watersystemen en verschillende meren. Er zijn een aantal grote meren die bekend zijn in Friesland bijvoorbeeld: "het Sneekermeer".

Op papier heeft Friesland de minste inwoners gebaseerd op de grote van de provincie. De Friezen staan ook bekend om hun eigen taal die bijna onverstaanbaar is voor de niet Friezen.

 

Er zijn veel boeren en boerderijen die behoorlijk aantal van de veeteelt in Nederland voor hun rekening nemen. Denk aan bijvoorbeeld aardappels, melk en andere goederen.

 

Door de vele wateren in Friesland is dit een bekende vakantie bestemming voor de watersport liefhebbers, denk bijvoorbeeld aan zeilen en waterskiën.

Travel
Stad
Vakantie
Dagje weg
Reizen

De verschillende categorieën