Een weekend naar Haarlem

Weekend Haarlem

Samen met mijn vriendin wilde ik een dagje naar het strand en we hebben besloten hier een weekendje van te maken, we zijn uitendelijk uitgekomen op Haarlem. Na flink wat onderzoek hebben wij via Haarlem Hotels de perfecte accommodatie gevonden om te overnachten. Wij hebben overnacht in het New Amsterdam Haarlem hotel station Haarlem. Deze stad is levendig en bruisend een echte aanrader voor een leuk weekend weg.

Over Haarlem

Haarlem is een oude stad gelegen naast Amsterdam, in Noord Holland. De stad heeft een prachtig oud stadscentrum, de grote Markt die centraal gelegen is in het centrum is omringd met leuke terrasjes en restaurants.

Zandvoort aan Zee

Als je in Haarlem bent is het ook erg leuk om het strand in Zandvoort even te bezoeken. Met de trein ben je in ongeveer 15 minuten in hartje Zandvoort en loop je zo het strand op.  Naast  Zandvoort is Bloemendaal aan Zee gelegen vanaf het station kun je ook direct de bus nemen ipv de trein.

Over Haarlem?

Haarlem is gelegen tussen Amsterdam en de Noordzee. Op korte afstand van Haarlem vind je de badplaatsen Zandvoort & Bloemendaal.

Haarlem is ontstaan in de middeleeuwen en heeft stadsrechten. De economische bloei is ooit onstaan door het maken van schepen en het brouwen van bier.

In deze tijd is Haarlem nog steeds nauw verbonden met Amsterdam. Er wordt ook wel gezegd dat Haarlem het kleine Amsterdam is zonder toeristen, daarnaast wonen er ook veel mensen in Haarlem die in Amsterdam werken.

Mr Tourist Guide, bedankt voor de handige tips!

Travel
Stad
Vakantie
Dagje weg
Reizen

De verschillende categorieën